Ενημερωτικά Δελτία

Μπείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι για τις εξελίξεις στον τομέα του σακχαρώδους διαβήτη
Το 1998 μού απενεμήθη το πτυχίο της Ιατρικής και κατόπιν υπηρέτησα στο Πολεμικό Ναυτικό στο αρματαγωγό Χίος.

Ακολούθησε η υπηρεσία υπαίθρου στο άγονο αγροτικό ιατρείο Αγράφων Ευρυτανίας. Εκεί είχα την ευθύνη για την παροχή πρώτων βοηθειών  καθώς και για την  πρόληψη και αντιμετώπιση χρόνιων νοσημάτων του τοπικού πληθυσμού.

Ακολουθούν τα χρόνια της ειδικότητας στην κλινική της Παθολογικής Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την διεύθυνση του καθηγητού κ.Μουτσόπουλου.  Ο καθηγητής είναι άριστος Παθολόγος και πρωτοπόρος παγκοσμίως στη μελέτη και θεραπεία των αυτοάνοσων Ρευματικών νοσημάτων. Αυστηρός  με τα στελέχη της κλινικής απαιτεί  πάντα την άριστη ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα των ασθενών. Οποιαδήποτε ολιγωρία ή  χαλαρότητα  είναι  αδικαιολόγητη. Στην κλινική του υπό την εποπτεία των καθηγητών στελεχών της κλινικής εκπαιδεύτηκα στην διάγνωση και αντιμετώπιση σύνθετων νοσημάτων της Εσωτερικής Παθολογίας καθώς και στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου.

Το 2008 μετά από επιτυχείς εξετάσεις μου απενεμήθη ο τίτλος του Ειδικού Παθολόγου.

Κατόπιν η ανάγκη για αριστεία με οδήγησε στο Διαβητολογικό Κέντρο του Λαϊκού νοσοκομείου που υπάγεται στην Α’ Προπαιδευτική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκεί υπό την επίβλεψη του Διευθυντού Επίκουρου Καθηγητού κ. Τεντολούρη συμμετείχα στις δραστηριότητες του Κέντρου από τη θέση του Επιστημονικού Συνεργάτη. Κατά τη δωδεκάμηνη διάρκεια της εξειδίκευσης μου απέκτησα τις απαραίτητες γνώσεις για την ολοκληρωμένη και πολυπαραγοντική προσέγγιση του διαβητικού ασθενούς. Τον Αύγουστο του 2009 ολοκληρώθηκε η εξειδίκευση μου στον Σακχαρώδη Διαβήτη, την Παχυσαρκία και το Διαβητικό πόδι. Ο Καθηγητής Τεντολούρης και οι υπόλοιποι καθηγητές , επιμελητές, νοσηλευτές και ποδολόγοι του τμήματος αποτελούν κόσμημα της σύγχρονης Ελληνικής Ιατρικής γιατί πρωτοπορούν τόσο σε κλινικό  και  ερευνητικό όσο και εκπαιδευτικό έργο.

Είμαι μέλος των κάτωθι επιστημονικών εταιρειών:

-Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία
-Ελληνικής Ιατρική εταιρεία Παχυσαρκίας.
-Εταιρεία Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού ποδιού.
-Ελληνικής Εταιρείας Παθολογίας

Από το 2010 διατηρώ ιδιωτικό  ιατρείο στη Λαμία.

Στο ιατρείο μου δίνω ιδιαίτερο βάρος στην πρόληψη και αντιμετώπιση του διαβήτη, της παχυσαρκίας και του διαβητικού ποδιού. Χορηγώ στους ασθενείς μου ενημερωτικά έντυπα που έχουν συνταχθεί από εμένα και που ωφελούν στην καλύτερη αντιμετώπιση του διαβητικού συνδρόμου. Είμαι υπεύθυνος του Παθολογικού Τμήματος της Γενικής Κλινικής Τσεκούρα «Ο Άγιος Παντελεήμων». Στην κλινική νοσηλεύονται ασθενείς με Παθολογικά, Αναπνευστικά και Χειρουργικά νοσήματα.

Είμαι παντρεμένος με την Dr. Γαρυφαλλιά Πέπερα-Καλατζή, Φυσικοθεραπεύτρια, Msc. αθλητικών κακώσεων Πανεπιστημίου Γλασκώβης  και Phd καρδιακής αποκατάστασης του Πανεπιστημίου  Essex Μεγάλης Βρετανίας. Η Dr. Πέπερα-Καλατζή, παρουσιάζει ιδιαίτερα πλούσιο ερευνητικό έργο στον τομέα της Φυσικοθεραπείας παρά το νεαρό της ηλικίας της. Είναι ειδικευμένη στην εκγύμναση ασθενών που υποφέρουν από καρδιακή ανεπάρκεια, στεφανιαία νόσο, επέμβαση by-pass και αρτηριακή υπέρταση. Στόχος της η βελτίωση του καρδιακού έργου, πάντα σε συνεργασία με τον Καρδιολόγο, με στόχο τη γρήγορη και ασφαλής επανένταξη του ασθενούς στις καθημερινές του συνήθειες. Κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων καρδιακής αποκατάστασης ο ασθενής αποκτά σωματική ευεξία,  αναπτέρωση ηθικού, αισιοδοξία για ζωή και δημιουργία.

Η ιστοσελίδα αυτή αφιερώνεται στη σύζυγο μου την οποία ευχαριστώ για το χαμόγελο που μου προσφέρει απλόχερα.