Ενημερωτικά Δελτία

Μπείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι για τις εξελίξεις στον τομέα του σακχαρώδους διαβήτη

Κάθε χρόνο η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας επιλέγει έναν τομέα προτεραιότητας της δημόσιας υγείας, ως θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η οποία έχει καθιερωθεί να είναι η 7η Απριλίου, ημέρα που συμπίπτει με τα «γενέθλια» του Οργανισμού. Φέτος η 7η Απριλίου αφιερώνεται στον σακχαρώδη διαβήτη. Με αυτό τον τρόπο η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας επισημαίνει ότι ο διαβήτης αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες απειλές της παγκόσμιας υγείας.

Περισσότερα...

Η 14η Νοεμβρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια ημέρα Διαβήτη με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για την πρόληψη του διαβήτη και των επιπλοκών του.

Το όνομα «διαβήτης» δεν έχει σχέση με το γεωμετρικό όργανο. Ο  Έλληνας γιατρός Αρεταίος ο Καπαδόκης περιέγραψε με τον όρο «διαβαίνω» το χαρακτηριστικό σύμπτωμα του διαβητικού, την πολυουρία. Ο άρρωστος πίνει ακατάπαυστα νερό το οποίο διαβαίνει μέσα από τον οργανισμό και αποβάλλεται μέσω της αυξημένης διούρησης .

Περισσότερα...

Δείτε στον καθένα χάρτη, την ακριβή τοποθεσία των ιατρείων μου:
Ιατρείο Λαμίας

Ιατρείο Μακρακώμης

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι νόσος που χαρακτηρίζεται από αύξηση του σακχάρου αίματος. Χαρακτηρίζεται «ύπουλη», γιατί δεν έχει συμπτώματα. Όμως, η χρόνια υπεργλυκαιμία οδηγεί μετά από μερικά χρόνια σε βαρύτατες επιπλοκές. Υπολογίζεται ότι κάθε επτά δευτερόλεπτα ένας διαβητικός χάνει τη ζωή του από τις επιπλοκές του διαβήτη. Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων ανάγκασε τον ΟΗΕ να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Περισσότερα...

Στα πλαίσια του 3ου Πανελληνίου συνεδρίου για το διαβητικό πόδι δόθηκε συνέντευξη τύπου στην οποία αναφέρθηκε ότι κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας διαβητικός υφίσταται ακρωτηριασμό του ποδιού του. Ο σακχαρώδης διαβήτης λαμβάνει πλέον διαστάσεις επιδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η νόσος  δρα χωρίς να εκδηλώνει συμπτώματα.

Περισσότερα...

Διαβάζοντας την ιστορία του σακχαρώδη διαβήτη, διαπιστώνουμε την τεράστια προσπάθεια του ανθρώπινου γένους να διαλευκάνει την αιτία της γλυκοζουρίας και να αποτρέψει τον θάνατο από διαβήτη. Η πρώτη ινσουλίνη που χρησιμοποιήθηκε, έσωσε τη ζωή του παιδιού που έπασχε από τύπου 1 διαβήτη. Έκτοτε η ινσουλίνη σώζει εκατομμύρια διαβητικούς αφού στον τύπο 1 είναι απολύτως αναγκαία.
Τι συμβαίνει όμως στο τύπο 2 διαβήτη που εμφανίζεται σε μεγαλύτερες ηλικίες?

Περισσότερα...

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι νόσος που χαρακτηρίζεται από αύξηση του σακχάρου αίματος. Χαρακτηρίζεται «ύπουλη» νόσος γιατί δεν έχει συμπτώματα. Όμως, η χρόνια υπεργλυκαιμία οδηγεί μετά από μερικά χρόνια σε βαρύτατες επιπλοκές. Σήμερα πάσχουν από διαβήτη 366 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ενώ κάθε επτά δευτερόλεπτα ένας διαβητικός χάνει τη ζωή του από τις επιπλοκές του διαβήτη. Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων διαβήτη ανάγκασε τον ΟΗΕ να συγκαλέσει τον Σεπτέμβρη έκτακτη σύσκεψη για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κυβερνήσεων.

Περισσότερα...

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14 Νοεμβρίου) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.), στην προσπάθεια της να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει αλλά και να εκπαιδεύσει το κοινό απέναντι στη μάστιγα του αιώνα διοργανώνει μία πρωτοποριακή σε παγκόσμιο επίπεδο, τριήμερη εκδήλωση, το "Διαβητικό Χωριό", η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πανέμορφο πάρκο του Πεδίου του Άρεως, στις 12 – 13 – 14 Νοεμβρίου.

Περισσότερα...

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14 Νοεμβρίου) ανακοινώθηκε ότι οι πάσχοντες από διαβήτη έφτασαν διεθνώς τα 366 εκατομμύρια, ενώ κάθε 7 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος στον πλανήτη χάνει τη ζωή εξαιτίας της νόσου. Ο διαβήτης σχετίζεται με την καθιστική ζωή, την έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, την συσσώρευση κοιλιακού λίπους και την πολυφαγία. Ο αριθμός των διαβητικών θα αυξηθεί σε ιλιγγιώδη νούμερα γιατί και στα αναπτυσσόμενα κράτη υιοθετούν το δυτικό τρόπο ζωής:

Περισσότερα...