Ενημερωτικά Δελτία

Μπείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι για τις εξελίξεις στον τομέα του σακχαρώδους διαβήτη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14 Νοεμβρίου) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.), στην προσπάθεια της να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει αλλά και να εκπαιδεύσει το κοινό απέναντι στη μάστιγα του αιώνα διοργανώνει μία πρωτοποριακή σε παγκόσμιο επίπεδο, τριήμερη εκδήλωση, το "Διαβητικό Χωριό", η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πανέμορφο πάρκο του Πεδίου του Άρεως, στις 12 – 13 – 14 Νοεμβρίου.

 

Η διοργάνωση της εκδήλωσης, στην οποία συμβάλλει η Περιφέρεια Αττικής θα τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων  καθώς και των Ιατρικών Επιστημονικών Εταιρειών : Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ), Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία (Ε.Ε.Ε.), Διαβητολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος (Δ.Ε.Β.Ε.), Εταιρεία Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού (Ε.ΜΕ.ΔΙ.Π.) και Εταιρεία Μελέτης Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου (Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν.).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο «Διαβητικό Χωριό», οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με εξειδικευμένους γιατρούς και να λάβουν από αυτούς χρήσιμες συμβουλές. Επιπλέον θα μπορούν να συμμετάσχουν σε πλήθος δρώμενων (π.χ. διαδραστικά παιχνίδια σε ειδικό παιδότοπο), να αθληθούν, να δουν από κοντά τα "μουσικομαγειρέματα" γνωστού παρουσιαστή, να παραβρεθούν σε παρουσίαση βιβλίου, να παρακολουθήσουν την προβολή ταινίας με θέμα την ιστορία του διαβήτη κ.α.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν επίσης και οι εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρο απέναντι από το «Διαβητικό Χωριό, σε αίθουσα  του ξενοδοχείου PARK, όπου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και ελεύθερη συζήτηση μεταξύ ιατρών και ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Τέλος, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μία δωρεάν μέτρηση σακχάρου και να λάβουν ενημερωτικό υλικό σχετικά με το Διαβήτη.  

Σας περιμένουμε όλους, σε μία πρωτότυπη και ξεχωριστή εκδήλωση με πολλά δρώμενα και εκπλήξεις!

Όλοι μαζί για το Διαβήτη!

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Πηγή: iatrikostypos.gr

Θα πρέπει να γίνετε μέλος για να εισάγετε το δικό σας σχόλιο.
Γίνετε μέλος κάνοντας ΚΛΙΚ εδώ