Ενημερωτικά Δελτία

Μπείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι για τις εξελίξεις στον τομέα του σακχαρώδους διαβήτη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14 Νοεμβρίου) ανακοινώθηκε ότι οι πάσχοντες από διαβήτη έφτασαν διεθνώς τα 366 εκατομμύρια, ενώ κάθε 7 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος στον πλανήτη χάνει τη ζωή εξαιτίας της νόσου. Ο διαβήτης σχετίζεται με την καθιστική ζωή, την έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, την συσσώρευση κοιλιακού λίπους και την πολυφαγία. Ο αριθμός των διαβητικών θα αυξηθεί σε ιλιγγιώδη νούμερα γιατί και στα αναπτυσσόμενα κράτη υιοθετούν το δυτικό τρόπο ζωής:

έλλειψη άσκησης, κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ζωικού λίπους και ευαπορόφητων υδατανθράκων (ζάχαρη) με κατάργηση των φρούτων και λαχανικών.

 


Ο αρρύθμιστος διαβήτης προκαλεί κάθε χρόνο 4,6 εκατομμύρια θανάτους. Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη να λάβουν οι κυβερνήσεις έκτακτα μέτρα πρόληψης του διαβήτη και των επιπλοκών της νόσου. Η κύρια αιτία πρόωρου θανάτου των αρρύθμιστων διαβητικών είναι το έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Ο διαβήτης αποτελεί πλέον μαζική απειλή γεγονός που προκάλεσε έκτακτη σύνοδο του ΟΗΕ για τη μελέτη του ανησυχητικού αυτού φαινομένου. Επιπλέον οι δαπάνες υγείας μόνο για τον διαβήτη υπολογίζονται σε 456 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως !!!


Στην Ελλάδα υπάρχουν 900.000 διαβητικοί με 9 στα 10 κρούσματα να είναι τύπου 2. Οι μισοί Έλληνες δεν γνωρίζουν ότι έχουν σάκχαρο γιατί δεν έκαναν εξετάσεις αίματος. Το φαινόμενο καταγράφεται πλέον ανησυχητικό και στη παιδική ηλικία. Η υγεία των παιδιών καταστρέφεται λόγω της παχυσαρκίας, της έλλειψης άθλησης και της καθήλωσής τους στην τηλεόραση και στο κομπιούτερ.
Ο διαβήτης προλαμβάνεται και αντιμετωπίζεται με την απώλεια βάρους. Τα φάρμακα βοηθούν και είναι αναγκαία για την καλή ρύθμιση. Ο καθένας μας να προσέξει την υγεία του για να ζήσει χρόνια πολλά και καλά.

Θα πρέπει να γίνετε μέλος για να εισάγετε το δικό σας σχόλιο.
Γίνετε μέλος κάνοντας ΚΛΙΚ εδώ