Ενημερωτικά Δελτία

Μπείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι για τις εξελίξεις στον τομέα του σακχαρώδους διαβήτη

Τέλη Αυγούστου διεξήχθη στο Παρίσι το Ευρωπαϊκό Καρδιολογικό Συνέδριο. Τα κυριότερα συμπεράσματα είναι τα εξής:
1.    Τα μηνύματα από τα νέα αντιπηκτικά φάρμακα που δοκιμάζονται είναι ελπιδοφόρα. Αν οι κλινικές δοκιμές έχουν αίσιο τέλος θα κυκλοφορήσουν αντιπηκτικά φάρμακα για την κολπική μαρμαρυγή που θα είναι αποτελεσματικά, ασφαλή και χωρίς να χρειάζεται να ελέγχεται συνέχεια η πηκτικότητα του αίματος όπως γίνεται μέχρι σήμερα.
2.    Είναι αρκετό ένα διάστημα 6 μηνών συγχορήγησης ασπιρίνης και κλοπιδογρέλης μετά από εμφύτευση stent σε στεφανιαία αρτηρία. Μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αυξάνει την πιθανότητα αιμορραγίας.
3.    Οι τεχνητές αορτικές βαλβίδες που τοποθετούνται με καθετηριασμό της καρδιάς φαίνονται να είναι ασφαλείς και αποτελεσματικές για τουλάχιστον 3 χρόνια. Η τεχνική είναι νέα και δεν έχει ελεγχθεί για μεγαλύτερο διάστημα. Γι αυτό προς το παρόν εφαρμόζονται σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που δεν μπορούν να υποβληθούν σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς. Αν οι μελέτες συνεχίσουν να έχουν καλά αποτελέσματα η χειρουργική επέμβαση θα καταργηθεί.
Το μέλλον προμηνύεται λαμπρό, πρέπει όμως οποιαδήποτε νέα τεχνική ή φάρμακο να προσεγγίζεται με επιφυλακτικότητα, σύνεση και σοφία.

Θα πρέπει να γίνετε μέλος για να εισάγετε το δικό σας σχόλιο.
Γίνετε μέλος κάνοντας ΚΛΙΚ εδώ