Ενημερωτικά Δελτία

Μπείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι για τις εξελίξεις στον τομέα του σακχαρώδους διαβήτη

Το ΙΚΑ ενέκρινε με εγκύκλιο του τη χορήγηση των ειδικών θεραπευτικών υποδημάτων στους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη. Τα θεραπευτικά υποδήματα αποτελούν βασικό και αναγκαίο μέτρο πρόληψης σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη με στόχο τη μείωση των εξελκώσεων και των ακρωτηριασμών. Οι ασθενείς με πόδια υψηλού κινδύνου για ακρωτηριασμό είναι όσοι εμφανίζουν διαβητική νευροπάθεια με απώλεια της αισθητικότητας ή και περιφερική αρτηριοπάθεια, ιδιαίτερα όταν υπάρχει ενεργό έλκος στα άκρα των ποδιών ή έλκος στο παρελθόν ή ανατομικές βλάβες (παραμορφώσεις) που οδηγούν σε αυξημένες πιέσεις στο πέλμα.

Στην εγκύκλιο αναφέρονται αναλυτικά οι ενδείξεις οι οποίες είναι αναγκαίες για τη χορήγηση των υποδημάτων, οι τεχνικές προδιαγραφές, η διαδικασία χορήγησης και η απόδοση της δαπάνης. σύμφωνα με τις τιμές που έχουν ορισθεί.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης από τα αρμόδια Υγειονομικά Όργανα, ο ενδιαφερόμενος ασφαλισμένος θα υποβάλλει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά μαζί με την απόδειξη πώλησης στην οποία θα αναγράφεται το όνομα του ασφαλισμένου και θα περιγράφεται αναλυτικά το είδος στο Τμήμα Παροχών του Υποκαταστήματός του προκειμένου, να του αποδοθεί το καθορισμένο ποσό.

Θα πρέπει να γίνετε μέλος για να εισάγετε το δικό σας σχόλιο.
Γίνετε μέλος κάνοντας ΚΛΙΚ εδώ