Ενημερωτικά Δελτία

Μπείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι για τις εξελίξεις στον τομέα του σακχαρώδους διαβήτη

Περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς θα εμφανίσουν Διαβήτη μέχρι το 2020.

Η ιστοσελίδα μας έχει σκοπό την ενημέρωση του κοινού για το τι είναι διαβήτης, για την αντιμετώπιση του και για την πρόληψη εμφάνισης του. Εφαρμόζοντας βασικές οδηγίες που αναφέρω στα κείμενα μου μπορούμε να αποτρέψουμε την εμφάνιση του Διαβήτη και των επιπλοκών του. Μεγάλη έρευνα που έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής καταδεικνύει την έκταση του φαινομένου αλλά και τη σημασία της πρόληψης.Σε έκθεση που συνέταξε η ασφαλιστική εταιρεία UnitedHealthcare αναφέρεται ότι περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς θα εμφανίσουν διαβήτη ή προδιαβήτη μέχρι το 2020. Το κόστος για το σύστημα υγείας θα ανέλθει σε 3,35 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Ο διαβήτης προσλαμβάνει διαστάσεις επιδημίας στις ΗΠΑ και πλήττει περίπου 26 εκατομμύρια διαβητικούς. Άλλα 67 εκατομμύρια εκτιμάται ότι πάσχουν από προδιαβήτη ενώ 60 εκατομμύρια από αυτούς αγνοούν ότι έχουν προδιαβήτη.

Οι ιατρικές δαπάνες για έναν διαβητικό ανέρχονται κατά μέσο όρο σε 11.700 δολάρια για το 2009 ενώ, για έναν μη διαβητικό σε 4.440 δολ. Αν εμφανιστούν και επιπλοκές το κόστος εκτινάσσεται στα 20.700 δολ. το χρόνο. Δυστυχώς το κόστος της υγείας μάς αφορά όλους ιδίως αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι στην Ελλάδα αν δεν βάλεις το χέρι στη τσέπη δεν γίνεσαι καλά. Και βέβαια έχει να κάνει και με τη βιωσιμότητα των ταμείων.

Η έκθεση επικεντρώνεται και στη ραγδαία αύξηση της παχυσαρκίας στον πληθυσμό σημειώνοντας ότι αποτελεί την πρωταρχική αιτία εμφάνισης διαβήτη. Οι εισηγητές της έκθεσης εκτιμούν ότι η πανδημία του διαβήτη δεν είναι αναπόφευκτη. Πρέπει να αντιμετωπιστεί επιθετικά για να μην εξελιχθεί ο προδιαβήτης σε διαβήτη.

Στην ιστοσελίδα υπάρχει ενότητα αποκλειστικά για την πρόληψη του διαβήτη.

 

Θα πρέπει να γίνετε μέλος για να εισάγετε το δικό σας σχόλιο.
Γίνετε μέλος κάνοντας ΚΛΙΚ εδώ