Ενημερωτικά Δελτία

Μπείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι για τις εξελίξεις στον τομέα του σακχαρώδους διαβήτη
Μεγάλος θόρυβος προκλήθηκε με τη δημοσιοποίηση στα ΜΜΕ της απάντησης που έδωσε το ΙΚΑ στο πάγιο αίτημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Διαβήτη για την χορήγηση θεραπευτικών υποδημάτων στους διαβητικούς.  Η γνωμοδότηση του ταμείου αναφέρει ότι σύμφωνα με τις έρευνες (???) του ιδρύματος, ο διαβητικός ασθενής αργά ή γρήγορα θα χάσει το πόδι του οπότε η χορήγηση του υποδήματος είναι μάταιη. Μετά την πανελλήνια κατακραυγή για την αντιεπιστημονική αυτή απόφαση, το ΙΚΑ υποσχέθηκε ότι σύντομα θα καθορίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης των υποδημάτων στους ασφαλισμένους με διαβήτη. 
Όπως αναφέρει ο Επίκουρος Καθηγητής και Γραμματέας της Εταιρείας Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού κ. Νικόλαος Τεντολούρης στη χώρα μας γίνονται κάθε χρόνο 3000 ακρωτηριασμοί . Όμως οι εφτά στους δέκα θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί εάν οι ασθενείς ήταν εκπαιδευμένοι και λάμβαναν τα κατάλληλα μέτρα. Συνήθως όλα αρχίζουν από μία μικρή πληγή που εμφανίζεται στο πόδι του διαβητικού και οφείλεται στη διαβητική νευροπάθεια. Η νευροπάθεια προσβάλει τρεις στους δέκα διαβητικούς ενώ σε ακρωτηριασμό καταλήγουν 2-4 ανά 1000 διαβητικούς. Δηλαδή δεν κινδυνεύουν όλοι οι διαβητικοί αλλά είναι κρίμα να χάνονται μέλη που θα μπορούσαν να σωθούν.

Θα πρέπει να γίνετε μέλος για να εισάγετε το δικό σας σχόλιο.
Γίνετε μέλος κάνοντας ΚΛΙΚ εδώ