Ενημερωτικά Δελτία

Μπείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι για τις εξελίξεις στον τομέα του σακχαρώδους διαβήτη

Για τρεις λόγους κάποιος διαβητικός που αρχίζει ινσουλίνη παρουσιάζει αύξηση του βάρους του:

1. Ο αρρύθμιστος διαβήτης προκαλεί απώλεια βάρους λόγω διάσπασης λίπους και πρωτεϊνών. Αυτό είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τον οργανισμό και προκαλεί αδυναμία και εύκολη κόπωση. Με την έναρξη της ινσουλίνης ο μεταβολισμός βελτιώνεται θεαματικά, το βάρος αυξάνεται (ευτυχώς) και επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα. Παράλληλα ο ασθενής νοιώθει καλύτερα.

2. Όταν δεν γίνεται σωστή χρήση της ινσουλίνης και ο ασθενής εμφανίζει συχνά υπογλυκαιμίες τότε για να τις αντιμετωπίσει καταφεύγει συχνά στην κατανάλωση γλυκών. Αυτά με τη σειρά τους οδηγούν σε αύξηση του βάρους.

3. Η ινσουλίνη είναι ορμόνη που βοηθάει τον οργανισμό να αποθηκεύσει ενέργεια. Όταν κάποιος καταναλώνει πολύ φαγητό ΚΑΙ  κάνει καθιστική ζωή δυστυχώς αυξάνεται το βάρος αλλά, δεν είναι ένοχη η ινσουλίνη . Αντίθετα όταν λαμβάνει ινσουλίνη στη σωστή δόση, προσέχει τη διατροφή του και ασκείται στοιχειωδώς, το βάρος του δεν αυξάνεται.

ΣΙΓΟΥΡΑ, αυξάνεται το βάρος με την χρήση κάποιων χαπιών (Actos, solosa, starlix) ενώ με άλλα μειώνεται. Το τι θα χορηγήσουμε τελικά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Σχετικά Άρθρα - Συχνές Ερωτήσεις

Θα πρέπει να γίνετε μέλος για να εισάγετε το δικό σας σχόλιο.
Γίνετε μέλος κάνοντας ΚΛΙΚ εδώ