Ενημερωτικά Δελτία

Μπείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι για τις εξελίξεις στον τομέα του σακχαρώδους διαβήτη
Καταρχάς συμπτώματα υπογλυκαιμίας (ζάλη, αδυναμία, θολή όραση, εφίδρωση) νοιώθουν και μη διαβητικά άτομα όταν είναι για πολλές ώρες νηστικά και κουράζονται. Οι διαβητικοί έχουν υπογλυκαιμία όταν:
-    Παραλείψουν να φάνε πρωινό ή ενδιαμέσο γευματίδιο (φρούτο).
-    Κάνουν κάποια κουραστική δουλειά χωρίς διάλειμμα για κολατσιό.
-    καταναλώσουν αλκοόλ χωρίς να φάνε φαγητό.
-    Λάβουν υψηλότερες δόσεις αντιδιαβητικών φαρμάκων (σπάνια).
-    Δεν έχουν επισκεφτεί το γιατρό τους για πολύ καιρό.

Σχετικά Άρθρα - Συχνές Ερωτήσεις

Σχόλια 

 
-1 #2 Κωνσταντίνος Καλατζής 28-08-2012 07:28
Το πιθανότερο είναι να φταίει η ελλιπής διατροφή σας. Μήπως έχετε πολύ χαμηλό BMI? Μήπως καταναλώνετε λίγους υδατάνθρακες? C-πεπτίδιο συνήθως , μετράμε αν υποψιαζόμαστε ινσουλίνωμα και η εξέταση γίνετε εντός νοσοκομείου αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με εσάς. Επίσης σε παχύσαρκους το χαμηλό σάκχαρο μπορεί να είναι προάγγελος διαβήτη τύπου 2. Αν σιτίζεστε κανονικά, τρώτε κανονικά πρωινό και δεν μένετε πολλές ώρες νηστική δεν έχετε να φοβάστε τίποτα.
Διαφορετικά θα νιώθετε αδυναμία λόγω χαμηλού σακχάρου.
 
 
+3 #1 Evangelou Niki 26-08-2012 00:04
Γιατρέ είμαι κοπέλα, 20 χρονών. έκανα αναλύσεις πριν μια βδομάδα με ένδειξη γλυκόζης 63, μετά από 12ωρη νηστεία. Η γιατρός μου φοβήθηκε και με έστειλε για εξέταση ινσουλίνης και πεπτιδίου c. Πόσο ανησυχητικό είναι και τι πρέπει να προσέξω?
 

Θα πρέπει να γίνετε μέλος για να εισάγετε το δικό σας σχόλιο.
Γίνετε μέλος κάνοντας ΚΛΙΚ εδώ